Kálmán Olgát támogatja a Jobbik az előválasztáson

Kálmán Olga a DK jelöltjeként indul a II. kerületben, Budapest 4. számú választókörzetében.

A demokratikus ellenzéki összefogás jegyében pedig a Jobbik is beállt Kálmán Olga mögé a körzetben, mindezt pedig Jakab Péter, a Jpbbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje közölte a Facebook-oldalán.

„Kálmán Olgát nem kell bemutatni, országosan ismert műsorvezető, aki most a politikai közélet másik oldalán is bizonyít.

Kétség nem férhet hozzá, hogy ha valaki, ő ismeri az ellenfeleket, és rá is lehet számítani a Fidesz-féle pártállam lebontásában.

Budapest 4. sz. választókerületében komoly verseny várható, bárki legyen is az előválasztás győztese – a közös ügyet fogja szolgálni, de az ismertség és népszerűség, a politikai tisztánlátás sokat nyom majd a latba. Annak kell most győzni, aki a legerősebb, aki kérlelhetetlen ellenfele lesz Orbánéknak!” – írja a pártelnök a posztban.

Kálmán Olgán kívül egyébként a körzetben még a párbeszédes Tordai Bence, illetve a momentumos Berg Dániel jelentette be az indulását, tehát ők lesznek a DK-s jelölt ellenfelei az előválasztáson.

Jakab Péter a közleményben még hozzáteszi, hogy szerinte Kálmán Olga „bizonyosan olyan képviselő lesz, aki valódi szószólója lesz a II. kerületnek.”

„Hiába magasabb itt az életszínvonal, mint az ország más régióiban – a Fidesz az itt élőket is bünteti.” – fogalmaz a Jobbik miniszterelnök-jelöltje. – „2022-ben mutassuk meg nekik, hogy eddig és ne tovább: közös erővel adjuk vissza a Budapesttől és ezen belül a második kerülettől kicsinyesen elszabotált támogatásokat.”

„Az én bizalmamat Kálmán Olga elnyerte, a Jobbik őt támogatja az előválasztáson! Hajrá Olga!”

-tette még hozzá.

Kiemelt kép: Jakab Péter Facebook-oldala