Németországba is korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok

Az olvasható a Külügyminisztérium oldalán, hogy a német hatóságok megváltoztatták Magyarország járványügyi besorolását, és már nem tartják rizikós területnek. – tudjuk meg a Telex cikkéből.

A portál azt is kiemeli, hogy ennek következtében megváltoznak a szabályozások azoknál a magyar állampolgároknál, akik Németországba utaznának, és már nem lesznek érvényesek rájuk a járványügyi korlátozások.

Fontos megjegyezni, hogy a kedvezmény azonban csak azokra vonatkozik, akik nem repülővel érkeznek majd az országba. Nekik ugyanis ma éjféltől már nem kell előzetesen regisztrálni, tesztet felmutatni, sőt a karantén sem kötelező számukra.

Akik repülővel érkeznek, azoknak továbbra is negatív tesztre, vagy az oltási igazolványára lesz szüksége.

A Telex cikke arra is kitér, hogy amennyiben kocsival utaznánk Németországba Ausztrián keresztül, abban az esetben először természetesen az osztrák előírásoknak kell eleget tennünk, és az ottani szabályoknak megfelelnünk. Ez azért lehet problémás, mert Ausztriában továbbra is ellenőrzik az pecséttel igazolt oltási dokumentumokat. Az átutazóknak továbbra is csak a német feltételeknek kell megfelelniük, de ezt igazolni is kell.

Kiemelt kép: Getty Images