Jakab: Tudom, ki fog hamarosan nagyot bukfencezni.

Jakab Péter Facebook oldalán reagált Orbán Viktor reggeli interjújára. A miniszterelnök, amikor a baloldalról beszélt, így fogalmazott: „van az ellenzékben egy bohóc, aki jól bukfencezik.”

A miniszterelnök elmondta, hogy mától lehet tüntetni, maximum 500 főig. Erre Jakab Péter, a jobbik minsizterelnök-jelöltje így reagált: „Orbán Viktor a járványra hivatkozva ennyit engedélyezett. Vagyis az 501. tüntetőt már haza kell küldeni. Ilyen félős ember a mi miniszterelnökünk. Hisz ő is tudja, itt nem 500-an elégedetlenek vele, hanem milliók.”

Orbán Viktor azt is nyiatkozta reggeli interjújában, hogy az ellenzéknek az a jó, ha az országnak rossz, hiszen így tudnak hatalomhoz jutni. Erre Jakab Péter így reagált:

"Nézzük csak. Szerintem rossz az országnak, hogy miközben a bérek alacsonyak, a kormány még több adót akar beszedni. Rossz az országnak, hogy a vállalkozásaink nem kaptak segítséget a válság alatt, miközben az Orbán-haverok 800 milliárdot kaszáltak. Rossz az országnak, hogy a kormány nem költ eleget egészségügyre, mert kell a pénz egy új, 150 milliárdos stadionra. Rossz az országnak, hogy a gyerekeinkkel már egy mesét se lehet az interneten megnézni úgy, hogy ne ugrana fel egy ellenzéket gyalázó kormányreklám. Rossz, hogy a kormány a gyűlöletben hisz, csak hogy hatalmon maradjon. Maradjunk annyiban, ami rossz az országnak, az csak a Fidesznek jó."

A posztját azzal zárta, hogy reagált a miniszterelnök azon megjegyzésére, melyben az ellenzék egy tagját ügyesen bukfencező bohócnak nevezte. Elképzelhető, hogy Jakab Péterre vonatkozott a kijelentés, azonban a miniszterelnök-jelölt ne mvette magára a posztjában. Annyi írt erre, hogy:  „Nem tudom, kire gondolt, azt viszont tudom, ki fog hamarosan nagyot bukfencezni. És azt is tudom, hogy egy ország fog rajta felszabadultan nevetni.”