Tovább csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 714 992 fő, közülük 2 749 235 fő már a második oltását is megkapta. 382 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. – írja a koronavírus-gov.hu.

Ez a szám ősz óta nem volt ennyire alacsony.

Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 640 964 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 714 főre csökkent. 2197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84%-uk meg is kapta azt. 

A kormányzati oldal leírja, hogy az oltási kampány továbbra is zajlik, és már a regisztrált 16-18 évesek oltása is folyik, akiket arra kérnek, hogy a szülői hozzájárulási nyilatkozatot ne felejtsék otthon.

 Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik SMS-t kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak.

A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

Mint írják, már ingyenesen elérhető az a mobil applikáció, amellyel a védettségi igazolvány felmutatása nélkül i igazolhatjuk az oltásunk tényét, így sokaknak nem kell várniuk a postán érkező papír alapú dokumentumra.

Hozzáteszik, hogy a nyitás következő fázisa az 5 millió beoltott elérésénél következik majd be. Ehhez mindenkit arra kérnek, hogy lehetőleg oltassa be magát.