Hodász András atya üzent Puzsér Róbertnek

Egy Magyar Hangban megjelent publikáció miatt ült kamera elé a Papifrankó YouTube csatornájának készítője, mivel abban Puzsér szerint Hodász azok közé tartozik, aki szerint a homoszexualitás gyógyítható.

Hodász elmondta, hogy szereti Puzsér Róbert cikkeit, mert érdekesnek tartja a meglátásait, viszont meglepte, amikor legújabb írásában a könyvledaráló Dúró Dórával és Trombitás Kristóffal egy lapon említette őt. Szerinte nem volt szándékában az LMBTQ személyek elleni uszítás, pusztán eltérő véleménye van a témáról.

Elmondta, sosem darálna le egy olyan könyvet, aminek tartalmával nem ért egyet, de sosem tagadná meg a kézfogást olyannal sem, akivel nem ért egyet – utalva ezzel Dúró Dórának és Trombitás Kristófnak a viselkedésére. A videóból azonban nem derül ki, hogy Hodász tényleg úgy gondolja-e, hogy egy homoszexuális személy „átprogramozható” – ahogyan azt Puzsér Róbert megfogalmazta írásában.

Szerinte az LMBTQ kérdés továbbra is nyitott kérdés, amivel kapcsolatban vitatkozni kell és nem szabad a cancel culture-t alkalmazni, azaz akinek ellenkező véleménye van egy adott kérdésben, azt meg kell semmisíteni.

Újra tanuljunk meg vitatkozni, tisztelni a másikat az ellenvéleménye ellenére – zárta gondolatait Hodász András.