Fidesz: Minden regisztrált pedofilt hozzáférhető nyilvántartásban kell listázni

A Facebook-oldalán jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hogy a jövő héten a kormány benyújtja a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlés elé.

Ennek első pontja értelmében létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt.

„Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak. Meg kell védeni a gyermekeket, az elkövetőkre pedig szigorúbban kell lesújtani, ezért a jövő héten benyújtjuk a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlés elé.” – fogalmazott a frakcióvezető.

Kocsis Máté és a Fidesz álláspontja szerint a nyilvános listázás és a visszakereshető nyilvántartás sok esetben akár meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek, és így újabb áldozatokat találjanak. Az elképzelés szerint ezzel nagyobb mértékben megelőzhető lehetne a visszatérő bűncselekmények elkövetése, és több gyermeket lehetne megmenteni.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor