Ingyenes koncertet ad a koronavírus áldozatinak hozzátartozói számára a Budapesti Fesztiválzenekar

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar az első hivatalos koncertjüket a koronavírus-járvány áldozatainak tiszteletére adják – tudjuk meg a zenekar Facebook-oldalára kitett közleményből.

A koncert május 26-án kerül megrendezésre a Budapest Kongresszusi Központban, az eseményen pedig érvényes oltási vagy védettségi igazolvánnyal lehet helyet foglalni. A helyfoglalásra az alábbi oldalon van lehetőség.

A koncertet május 26-án 23:10-kor az RTL Klub is közvetíteni fogja.

A zenekar Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adja elő, és a közleményben külön kiemelik, hogy a koronavírus-járvány áldozatainak hozzátartozóit szeretettel várják.

„Mélyen együttérzek a Covid-19 járvány áldozataival. Már a számok is rettenetesek: a világ több, mint hárommillió embert veszített el, mi Magyarországon majdnem 30 000 áldozatot gyászolunk. De a számok mögött emberek vannak, akik életük utolsó napjait nagyon szomorú körülmények között töltötték. Elzárva a világtól látogatókat se fogadhattak, és családtagjaiktól sem búcsúzhattak el. A hozzátartozóknak is leírhatatlanul fájdalmas lehetett, hogy a kórházakba nem léphettek be, és nem foghatták szeretett családtagjuk kezét életük utolsó pillanataiban. Mivel a koncertet számos országban közvetíteni fogják, és az az RTL Klubon is látható lesz, reméljük, hogy azok a gyászolók, akik nem tudnak eljönni, otthonról követhetik a koncert közvetítését, és hogy nekik ezzel egy kis könnyebbséget szerzünk.” – írta Fischer Iván a zenekar hivatalos oldalán olvasható közleményben.

Címlapkép forrása: Budapesti Fesztiválzenekar Facebook-oldala