Így dolgoznak a budapesti rendőrök – Videó

Az elmúlt hetekben a budapesti rendőrség három különböző osztályára is ellátogattunk, hogy bemutassuk a rend őreinek munkáját.

A mai videónkban erről a három helyszínről mutatunk egy különleges összefoglalót.

Elsőként az életvédelmi osztályt mutatta be nekünk Gál Sándor alezredes, a BRFK Életvédelmi Osztály vezetője.

Ezek után a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Bevetési Osztályára látogattunk el, ahol olyan különleges csapat dolgozik, ahova a nyomozók csak több évnyi aktív rendőri munka és tapasztalat után kerülhetnek be, miután bizonyították valódi rátermettségüket és higgadtságukat. Az osztályon dolgozók a nap huszonnégy órájában készenlétben állnak, hiszen szükség esetén akár más szervekkel szoros együttműködésben is helyt kell állniuk. Részt vesznek elfogásokban, körözött személyek kézre kerítésében és egyéb halaszthatatlan bűnügyi intézkedéseket hajtanak végre. Szigetvári Oszkár őrnagy, alosztályvezető, illetve Soóky Tamás főtörzsőrmester, nyomozó mesélt a bűnügyi bevetési osztály felépítéséről, az osztály életének mindennapjairól, valamint a rendőri munkához tartozó elengedhetetlen kvalitásokról.

A harmadik részben egy igazán különleges élményben volt részünk, hiszen a bűnügyi kutyavezető alosztályt jártuk körbe be Stein Mária rendőr alezredes vezetésével. Az itt képzett kutyákkal elsősorban házkutatások, nyomkövetések és személykeresések során találkozhatunk.