Heten haltak meg Indonéziában szelfizés közben egy hajós balesetben

Hét indonéz állampolgár megfulladt, miután egy túlterhelt hajó felborult, mert turisták szelfizni próbáltak egy java-szigete víztározóbanközölte DailyMail a helyi rendőrség vasárnapi információi alapján.

A baleset a Boyolali kormányzóságban történt szombaton, az oka pedig valószínűleg az lehetett, hogy mind a 20 utas hirtelen, egyszerre telepedett a hajó egyik oldalára, hogy csoportképet készítsenek – mondta Ahmad Lutfi, a központi javai rendőrség vezetője.

A nyilatkozata alapján a balesetet a hajó túlterheltsége okozta.

„20 ember szelfit próbált készíteni a hajó fedélzetének jobb oldalán, amelynek következtében a hajó kibillent az egyensúlyából, és az oldalára borult”. – mondta.

A rendőrség hozzátette, hogy 11 embert sikerült megmenteni, de hetet holtan találtak. A mentősök további két eltűnt személy után kutatnak.

A hatóságok elmondták, hogy vizsgálatot indítanak azzal kapcsolatban, hogy a víztározónál a sétahajót irányítók gondatlanságot követtek-e el.

Lutfi elmondta, hogy a hajót egy 13 éves fiatal kormányozta.

Indonéziában, a délkelet-ázsiai, mintegy 17 000 szigettel rendelkező országban igen gyakoriak a hajóbalesetek a laza biztonsági előírások miatt.

Áprilisban a mentősök 17 halász felkutatására vállakoztak, miután két hajó ütközött Nyugat-Jáva városában. Hármat holtan találtak, 13 pedig még mindig nem került elő.

Tavaly januárban 10 ember tűnt el, miután Szumátra szigetének partjainál felborult egy hajó, amely 20 menekült munkavállalót szállított a szomszédos Malajziába.

Címlapkép forrása: Dailymail.co.uk, AFP