Drámai jelentőségű új bizonyíték került elő Madeleine McCann, a rejtélyesen eltűnt kislány ügyében

Madeleine McCannFORRÁS: GETTY IMAGES

Az ügyészség olyan, meghatározó jelentőségű új bizonyítékokhoz jutott az ügyben, amely megerősíti Christian B., az első számú gyanúsított valószínűsíthető bűnösségét – írja a The Sun nevezetű brit lap Hans Christian Wolters német ügyész nyilatkozata alapján.

A 44 éves Christiant, aki jelenleg is egy németországi börtönben ül erőszaktevésért, az ottani hatóságok tavaly júniusban azonosították, mint a kislány elrablásáért feltehetően felelős férfit.

A férfit korábban hét év börtönbüntetésre ítélték, mert 2005-ben, két évvel Madeleine eltűnése előtt megerőszakolt egy 72 éves amerikai nőt Praia da Luz-ban.

Wolters elmondta, hogy az új bizonyítékok tovább erősítik a Christian ellen felhozott vádakat, és egyértelműen segítenek az ügy felgöngyölítésében. Azt egyelőre azonban nem árulta el, hogy pontosan milyen bizonyítékról van szó, sőt egyelőre a gyanúsított és az ügyvédei sem tudnak konkrétumokat.

„Nem hozhatom még nyilvánosságra, hogy pontosan milyen típusú bizonyítékokat kaptunk, annyit viszont elárulhatok, hogy nem törvényszéki, hanem új, közvetett bizonyítékokról van szó, amelyek mind erősítik azt a feltevést, miszerint ő a felelős tettes.” – mondta.

Majd hozzátette, hogy az ügyészség nem talált olyan bizonyítékot, amely arra utalna, hogy Christian ártatlan ebben a bűncselekményben, ellenben számos olyan bizonyítékot találtak, amely azt sugallja, hogy a gyanúsított valóban bűnös. Hangsúlyozta, hogy a részleteket egyelőre tilos közölnie.

A német rendőrség ezzel párhuzamosan azt közölte, hogy „konkrét bizonyítékaik vannak” azzal kapcsolatban, hogy Christian B. meggyilkolta Madeleine-t.

A nyomozók abban reménykednek, hogy a nyár végéig jogerősen letartóztathatják Christiant Madeleine ügyében. A múlt héten a The Sun megtudta, hogy a német rendőrség egy kulcsfontosságú tanút is bevont a nyomozásba Praia da Luz-ban, ahol Madeleine eltűnt.

A kislány mindössze három éves volt, amikor eltűnt az algarvei nyaralóból, ahol a szüleivel nyaraltak 2007-ben. A rejtélyes körülmények és a kibogozhatatlan szálak miatt az ügyet sosem sikerült lezárni, és azóta sem derült ki, mi történt a kislánnyal a tragikus éjszakán.

Madeleine szülei, Kate és Gerry megfogadták, hogy nem mondanak le arról, hogy lányuk 18- születésnapja előtt megtudják, kicsoda és mit tett a lányukkal.