Versenyszinten tömik a kátyúkat a Tour de Hongrie miatt Kaposváron

A Tour de Hongrie idei első versenyébe az aszfaltozók is csatlakoztak, igaz ők nem biciklin, és csak Kaposvár terültén.

A bicikli verseny Siófoktól Kaposvárig tartó, 173 kilométeres szakaszon zajlik, amihez elengedhetetlen a jó útviszony, ami ma délelőtt még hiányzott Kaposváron – adta hírül a kpsvr.hu.

A mezőny délután háromnegyed kettőkor indult el a Balaton-parti városból, hogy Igal, Ráksi, Balatonboglár és Osztopán útvonalon háromnegyed hat körülre érkezzen Kaposvárra. A megyeszékhelyen a Jutai útról a Vásártéri úton át a vasútállomás felé haladnak a versenyzők. Aztán a Hársfa és a Guba Sándor utca után a 61-es út következik, a befutóra pedig visszatérnek a Vásártéri útra a Városligetbe.

Legalábbis, ha addig sikerül leaszfaltozni az elmúlt napokban útjavítás címén felmart utcákat.

Ugyanis a Kpsvr információi szerint a munkát elnyerő cég váratlanul elvonult, így még kátyúkkal teli útszakasz várt a versenyzőkre szerda délben. A város kétségbeesetten kereste a megoldást, s kora délután gőzerővel próbálták betömködni a lyukakat.

Hogy ez mekkora probléma, az azt is tükrözi, hogy a munkálatokat Dér Tamás alpolgármester személyesen figyelte. Remélhetőleg Kaposváron tényleg robog majd az úthenger, s ha csak célfotóval is, de megelőzi a kerékpárosokat.

fotók: PSZP Facebook oldala