Nyárias időnk lesz a jövő hét első feléig

A hét utolsó napján napsütéses, csapadékmentes időnk lesz, aki autómosást tervez, az nyugodtan belekezdhet. Viszont többfelé élénk, északnyugaton pedig erős széllökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 25 fok között lehet délután.

Hétfőn hasonlóan napos, száraz időre számíthatunk csak vékony fátyolfelhők szűrhetik időnként a napfényt. A délies szelet élénk, északnyugaton akár viharos lökések is kísérhetik. A hajnal enyhébb lesz, napközben viszont igazi nyári időre számíthatunk, 25-29 fok várható.

Kedden tetőzik a meleg, aznap 25 és 30 fok közötti csúcsértékekkel. Jobbára derült, napos idő várható. Élénk, északnyugaton erős déli-délkeleti széllel.

Szerdán az északkeleti területen még kitart a napsütés, máshol viszont felhősebb lesz idő, akár záporokra, zivatarokra is számíthatunk. A kissé szeles időben délutánra 18-27 fokig melegedhet a levegő. 

Csütörtökön viszont sokfelé találkozhatunk záporokkal, zivatarokkal. A szél élénk, erős, északnyugaton pedig viharos lehet. A hőmérséklet pedig 17-23 fokig emelkedhet.

(via időkép.hu)