Betontömbök segítik a BKK járatait

Terézvárosban beton elemekkel biztosította a BKK a trolibuszok kanyarodását, mert egyre többször fordult elő, hogy az utasait szállító jármű kanyarodási útjába parkoltak.

A BKK arra törekszik, hogy megakadályozza a forgalom akadályoztatásából fakadó torlódást és biztosítsa a főváros közlekedésének zavartalanságát. A szabálytalanul parkolók városszerte jelen vannak. Főképp a belvárosi útszakaszokon okoznak nagyobb fennakadást. – írja közleményében a BKK.

A közlemény szerint a fővárosban évente több, mint 2000 olyan esetet regisztrálnak, amikor szabálytalan parkolás akadályozza a járatok haladását. Az esetek mintegy fele a belvárosi trolibuszvonalakat érinti. A belvárosi szűk utcák és az áramellátáshoz való kötöttség miatt nehezebb az útban lévő járműveket kikerülni.

Elsőként a VI. kerületi Szondi utca–Izabella utca csomópontban helyeztek el betontömböket. Ezekkel elfoglalják azokat a területeket, melyekre szabálytalanul, a trolibuszt zavarva szoktak beparkolni. A tömb mérete azonban jóval kisebb, mint egy autóé, így a járat könnyedén beveszi a kanyart.

„Egy másik helyszínen, a XII. kerületi Ugocsa utca–Márvány utca csomópontjában a napokban megerősítették a parkolást szabályozó figyelemfelhívó felfestéseket, ezzel elősegítve a 105-ös autóbusz akadálymentes kanyarodását.” -írja a BKK

A BKK folyamatosan vizsgálja a kritikus helyszíneket, s jelenleg több helyen is előkészíti a fentiekhez hasonló, megelőző intézkedések bevezetését.