Mától minden regisztrált számára elérhető az online oltási időpontfoglaló

A mai naptól kezdve megnyílt az online oltási időpont foglaló, amelyen keresztül minden Covid-19 elleni vakcinára regisztrált ember tud időpontot foglalni a saját oltására – tudjuk meg a kormányzati tájékoztató oldal közleményéből.

Az időpontfoglaló ezen a linken érhető el, és jelenleg jövő hétre lehet ezen keresztül foglalást létrehozni a Sinopharm vakcinájával való oltásra.

A regisztráltak április 26. hétfő, 27. kedd, 28. szerda napokra foglalhatnak időpontot, helyszínként a kórházi oltópontok között válogathatnak szabadon.

Az oldal használatához a TAJ-szám és a születési dátum megadása szükséges, majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható.

A kormányzati oldal kiemeli, hogy a foglalásnál figyeljünk arra, hogy az egy hónap múlva esedékes második vakcinát is ugyanazon az oltóponton fogjuk megkapni, ahol az elsőt.

Az oltásra a személyi igazolványt, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és a kinyomtatott foglalás visszaigazolást kell magunkkal vinni.