A fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást

MTI/Szigetváry Zsolt

Az erről szóló hírt Karácsony Gergely főpolgármester közölte Facebook-oldalán pénteken reggel.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy február óta plakátokkal buzdítják a budapestieket arra, regisztráljanak az oltásra. A főváros vezetése a kormánynak is felajánlotta a segítségét, hiszen Karácsony szerint most az együttműködésnek van itt az ideje, és a legfontosabb, hogy minél többen, minél hamarabb megszerezzék a védettséget.

” Arra kértem a budapesti cégek vezetőit, hogy adjanak szabadnapot annak a munkavállalónak, aki felvette az oltást, hogy így is motiváljuk a fővárosi dolgozókat.”

-írja.

Hozzátette, hogy a fővárosi fenntartású intézményekben dolgozó vagy lakó veszélyeztetett emberek védettségének ellenőrzésére antitestteszteket fognak elvégezni a következő napokban.

„A Főváros elkötelezett abban, hogy mindenhol segítse a védekezést, ezért továbbra is bíztatok mindenkit, hogy regisztráljon, vegye fel az oltást, mert csak így kaphatjuk vissza régi életünket. Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk magunkra!” – fogalmazott Karácsony Gergely.

A beoltottaknak egyébként automatikusan jár a védettségi igazolvány, amelyet a Magyar Posta elméletileg már az első oltás után is kézbesíthet.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy várhatóan jövő héttől, a 4 millió beoltott elérését követően a védettségi igazolvánnyal rendelkezők igénybe vehetik majd az olyan szolgáltatásokat, mint például a mozik, konditermek, színházak, éttermek, szállodák.