Nem találta, akit meg akart verni, ezért másvalakit ütött agyon

A vádlott egy korábbi pofont akart visszaadni valakinek testvéreivel, de nem találta őt a kocsmában, ezért haragjukban ordítozni kezdtek, és szidalmazták a bőcsi lakosokat – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az idősebbik vádlott 2019. tavaszán, Bőcsön egy sörözőben szórakozott az ismerőseivel ahol erősen leittasodva nézeteltérésbe keveredett egy helyi lakos férfival, aki pofon ütötte.

A vádlott ezen felháborodott, hazament, hogy a bántalmazása miatt elhívja a testvéreit. Két férfi testvére, valamint a fiatalabbik vádlott-társával visszaérkeztek, azonban hiába keresték a pofozkodót, nem találták, mivel időközben távozott. Haragjukban ordítozni kezdtek, és szidalmazták a bőcsi lakosokat.

A presszó teraszán tartózkodó sértett férfi felszólította őket, hogy állítsák le magukat, ebből viszont szóváltás alakult ki közöttük. Az idősebb vádlott egyik testvére odaugrott a sértetthez és többször meg akarta ütni. Azonban a vádlott és egy másik férfi közéjük állt, de ennek ellenére is megrúgta a mellkasán, amitől a sértett megtántorodott. Ezután az épület előtti kertből kihúzott egy fakarót, és azzal hátba vágta a sértettet, aki elszaladt. Később visszafordulva kérdőre vonta a társaságot, hogy mi bajuk van vele.

A sértett már hazaindult, amikor a fiatalabbik vádlott a fején megütötte, amitől a sértett a földre esett. Ahogy felállt, rögtön menekülni kezdett, futott az utcán, de mindkét vádlott üldözőbe vette, amikor utolérték, ütlegelték, rugdosták, majd a földön fekvő sértettet a helyszínen hagyva visszamentek a presszóhoz. A vérző fejű sértettet egy ismerőse találta meg, aki értesítette a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett el. Csak a véletlennek köszönhető, hogy nem került életveszélyes állapotba.

Az ügyészség a büntetett előéletű más ügyben szabadságvesztését töltő fiatalabbik vádlottal, illetve a más ügyben bűnügyi felügyelet alatt álló idősebb vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.