149 új fát ültetnek el az új balatonfüredi sétány mentén

A Kékszalag tiszteletére épül sétány Balatonfüreden.

Balatonfüred Város Önkormányzata elmondta újságunknak, hogy a céljaiknak tekintik támogatásból megvalósítani a Kemping bejárata előtti 550 m hosszú Kékszalag sétányt és a kemping bejáratát és a kikötőt összekötő 270 m hosszú belső sétányt is.

A Kékszalag sétány a Kempiget köti majd össze a Széchenyi és a Tagore sétánnyal. Ezzel egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő sétálórész áll majd rendelkezésre a város parti részén. A sétány a verseny ikonikus látványelemeit fogja megidézni, mint például a mindenkori győztesek bemutatása.

Újságunk felkereste az Önkormányzatot, mivel több helyi lakosban is felmerült a kérdés, hogy miért került sor a fák kivágására.

Egy olvasónk által készített képek

Balatonfüred Város Önkormányzata elmondta:

A fotók a külső sétány megkezdett kivitelezési munkáit mutatják. Itt a veszélyessé vált fák kivágását követően a sétányok végig kétoldali fásítással készülnek, így árnyas sétautak alakulnak ki, melyek a mai kor klimatikus viszonyai között különös értékkel bírnak.

A beruházás területén jelenleg 49 db fa található, ebből 1 db fa került kivágásra, ami közvetlenül a beruházás területét érinti, további 17 db olyan fa került/kerül kivágásra, amit az egészségi állapotuk indokol.

A kivágott fák helyett az Önkormányzat fapótlási rendelete alapján 49 db fát kellene elültetni.

A kétoldalú fasor kialakításához az Önkormányzat ehelyett 149 db új fát fog ültetni, tehát a beruházással érintett területen a korábbi 49 db fával ellentétben

180 db fa fogja a zöld környezetet biztosítani,

ami a település és a városvezetés klímatudatos szemléletét is jól tükrözi.