Hol épül ismét több milliárd forintból rendezvényközpont?

6 milliárd forintból konferencia- és rendezvényközpont épül Balatonfüreden

2023-ra várhatóan felépül a jelenleg parkolóként használt területen egy 5000 négyzetméteres rendezvényközpont komplexum.

A turisztikai és gazdasági szempontból is jelentős beruházás négy forrásból valósul meg, az Uniótól 3 milliárd forint támogatást kapott a város, a többi költséget hazai pályázatokon nyert támogatások fedezik – olvashatjuk a Csodálatos Balaton oldalán.

Látványterv: Balatonfüred

A régóta tervezett konferencia- és rendezvényközpontot várhatóan augusztusban fogják elkezdeni felhúzni a Huray utcai piac helyén.

650 férőhelyes díszteremmel rendelkező konferencia központ alatt egy 290 parkolóhelyes mélygarázst alakítanak ki, a beruházás részeként a központ kiszolgálására, az önkormányzat beruházásában, egy ötven szobás kisebb szálloda is létesül. A területen parkosítanak, igényes díszburkolatokat helyeznek el – írják.

A 71-es főúton két csomópontot is kiépítenek a program részeként. A Club Helka elött átalakítják a közlekedést, illetve a Jókai út-71-es főút kereszteződésében pedig egy jelzőlámpás, kétsávos körgeometriás csomópont létesül majd.

Az építkezés a nyílt, uniós közbeszerzési eljárás lezárását követően kezdődhet el, a tervek szerint ez év augusztus 20-a után. A beruházás miatt jövő nyáron a 71-es út alatti városrészben lesznek parkolási fennakadások, de ezzel számol az önkormányzat, és a város keleti illetve nyugati bevezetési pontján biztosítanak majd megfelelő parkolási lehetőséget – olvasható Balatonfüred honlapján.

(CsodálatosBalaton)