Petíció indult a vadasparkok és állatkertek kinyitásáért

Örvendetes, hogy hazánkban egyre több ember kapta már meg a COVID-19 vírus elleni védőoltást, és így elindulhatott a nyitás. Egyre több üzlet és szolgáltatás lesz újra elérhető az emberek számára. Viszont szomorúan olvastam, hogy az állatkertek és vadasparkok továbbra sem nyithatnak ki. Arra kérem Önt, hogy fontolja meg, hogy a nyitás részeként minél hamarabb újra látogathatók legyenek az állatkertek és vadasparkok – ez az üzenet olvasható abban a petícióban amelyet a napokban indítottak el azért, hogy az enyhítések között az állatkertek és a vadasparkok nyitási is szerepeljen.

Az aláírás gyűjtés szevező több okot is felsorolt, hogy erre mért van szükség és hogy lehetne kivitelezni:

  1. Az egyre kedvezőbb időjárás miatt az emberek szeretnének kimozdulni otthonról.
  2. A szabadban töltött idő a digitális oktatásban részesülő diákok számára is lehetőséget teremt a számítógéptől való elszakadásra, az otthonról való kimozdulásra.
  3. Mivel ezek szabadtéri intézmények, így sokkal könnyebb a távolságtartás, mint zárt helyeken.
  4. Szükség esetén a nyitás mellett korlátozni lehetne az egyszerre bent lévő emberek számát, ezzel is növelve a biztonságot.
  5. Mivel az állatok etetése a zárvatartás ideje alatt is folyamatos költséget okoz az állatkerteknek és vadasparkoknak, így azok egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerülnek. A késői nyitással az állatok éhezését kockáztatjuk – ezt pedig kötelességünk megakadályozni.

Aki szeretné a petíciót aláírni, az itt megteheti. A cél a 20 ezer aláíró, amelyből pár nap alatt már több mint a háromnegyede összegyűlt.