A pedagógusok háromnegyede regisztrált az oltásra

Kecskemét, 2021. április 9. Gaszner András háziorvos a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina elsõ adagjával beolt egy pedagógust a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház oltópontján Kecskeméten 2021. április 9-én. MTI/Bús Csaba

A pedagógusok mintegy 75 százaléka már kérte a vakcinát – mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ (KK) elnöke a Magyar Nemzetnek.

Hajnal Gabriella közölte, hogy szeretnék, ha a kollégák minél nagyobb számban el is mennének oltakozni, ezért is szervezte meg a kormány a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban dolgozók oltási akcióját. Múlt héten a köznevelési intézmények azon pedagógusait oltották, akik március 24. előtt regisztráltak. Ezen a héten a szakképzésben és bölcsődékben dolgozók kerülnek sorra, valamint a további, köznevelési intézményben dolgozók.

Célunk, hogy senki se maradjon ki azok közül, akik az intézményekben a gyermekekkel, tanulókkal kapcsolatba kerülnek.

– jelentette ki a KK elnöke.

Emellett szó esett a szeptemberben általános iskolát kezdők beiratkozása is. Ugyanis a napokban kell beíratni a kiválasztott intézményekbe a gyermekeket. Ehhez viszont a járvány miatt idén is online jelentkezést javasolnak a szülőknek. Az április 15–16-án esedékes általános iskolai beiratkozás több mint 95 ezer leendő elsőst érint. Hajnal Gabriella hozzátette, hogy az elektronikus beiratkozáshoz csak a lakcímkártyát kell feltölteni, személyesen elég lesz a szeptemberi tanévkezdéskor bemutatni a dokumentumokat a kiválasztott iskolában.

fotó: MTI/Bús Csaba