Kendernay: A NER-rendszert le kell bontani!

A Reflektorban vendége Kendernay János.

Mióta nem társelnökként munkálkodik felkarolta az állatvédelem ügyét és az ezzel kapcsolatos kérdések megoldását mindenképpen előtérbe szeretné helyezni. Az állatvédelem rettenetesen el van hanyagolva Magyarországon, melyből mindenképpen általános politikai ügyet szeretne csinálni, bármilyen irányba is dőlnek majd el  a választások.

Kendernay továbbá beszámolt arról, hogy Pest megye 8. választókörzetében fog majd indulni az előválasztásokon. Többek között azért is ott, mert régóta érdekelt a régióban, továbbá kulcsfontosságú zöld ügyek megoldását szeretné ott szorgalmazni. Ilyen például Százhalombatta két fosszilis iparágazatának üzemei. Ezek hosszútávon tarthatatlanok, mert lehetőleg mindent ilyen jellegű üzemet zöldé vagyis környezetbaráttá kell átalakítani. Továbbá nagy problémát jelent a szemét kultúra elhanyagolt prevenciójára fektetett figyelem, ugyanis a 8. választókörzet települései között rengeteg hulladékkal szennyezett terület van.

Kendernay János szerint

a NER rendszert mindenképpen le kell bontani, mivel nem szolgálja a magyar emberek érdekeit.

A FIDESZ kifutotta magát, nem képes azoknak sem többet hozni, akik eddig a Fideszre szavaztak. Kendernay arra bátorítja ezt a tábort, hogy ne veszítsék el a hitüket, mert egy más típusú kormány is képes lesz majd az Ő érdekeiket is képviselni. Amit értékként felépített a Fidesz azokat a pilléreket megőrzik, ami viszont korrigálásra szorul azt orvosolni fogják, hogy a lehető legtöbben jól érezzék magukat az országban, ne kelljen pályájukat otthagyni, vagy elmenekülniük az országból.

A beszélgetés további részleteit megtalálható a videónkban.