Mi lesz a ma átadott Black Lives Matter szobor sorsa?

Pár órájuk volt megtekinteni az érdeklődőknek a Ferencvárosban felállított szivárványszínű Black Lives Matter-szobrot. Már a terveket komoly indulatok övezték, a Mi Hazánk Mozgalom szerint keresztényellenes, Bayer Zsolt meg tervei szerint ledönti majd.

Bayer viszont akkor sem tudná ledönteni, ha akarná mivel a Mi Hazánk Mozgalom a szobor átadást követően szinte rögtön OSB-lapokkal kerítette körbe azt. Ezzel kezdetét vette az egész napos patthelyzet is. A szobrot senki nem láthatta és a lapokhoz sem nyúlhatott senki. Az élő bejelentkezéseinkből is látszik, hogy aki bármilyen módon hozzáért az alkotást eltakaró „műhöz” azt rendőrök igazoltatni kezdték. A félreértések elkerülése végett, nem azért, mert nem volt jobb dolguk, hanem azért, mert szükséges megvárni az üggyel kapcsolatos végzést. A bedeszkázott szobornak nem esett baja, cserébe senki nem láthatta vagy mehetett a közelébe. Az átadáson részt vett Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is.

Szalay Péter Black Lives Matter szobra 3D printtechnológiával készült és nagyjából egy méter magas. Kiáll természetesen a Black Lives Matter Mozgalom mellett, a New York-i Szabadságszobrot ökölbe szorított kézzel térdelő pozícióban jeleníti meg. A szivárvány színeivel pedig felhívja a figyelmet az LMBTQ-val kapcsolatos társadalomba élő előítéletekre is. Szalay Péter számított rá, hogy politikai ügy lesz a szoborból továbbá az sem lepné meg ha komoly rongálások érnék az alkotást.

A Mi Hazánk Mozgalom viszont egy valamit megint elért ezzel az „installációval”, mivel most ismét minden figyelem a szivárványszínű szobor sorsa felé irányul, a Meseország Mindenkié című könyvből is best sellert csináltak.

Fotók az izgalmas történésekről:

Matricázás
A szomorú sorsra jutott plakát
Amit aztán nagy erőkkel többen is próbáltak visszaragasztani.

Fotók: Jövő TV/ Kárász Anna Flóra