Kanász-Nagy Máté is kiáll az újságírók nyílt levele mellett

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke csütörtöki sajtótájékoztatójában felszólalt a kormányzat válasza ellen, amelyben Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az újságírók nyílt levelére azt közölte: a baloldali portálok kamuhíreket terjesztenek és lejáratják a magyar egészségügyet. A kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni.

Az LMP társelnöke szerint a kormány ezzel az állásponttal megmutatta, hogy mit gondol valójában a magyar sajtószabadságról és demokratikus értékekről.

Ezek a sajtóorgánumok igenis teszik a dolgukat, és pont, hogy a széleskörű hiteles tájékoztatás a feladatuk a járványhelyzetben is.

-jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

Kanász-Nagy kritizálta, hogy az Operatív Törzs napi tájékoztatója nem elég részletes, ugyanis többi között nincsen benne a települési szintű- és életkori bontás. Szerinte a kormány koronavírus-tájékoztató oldala is sokkal inkább egy propaganda oldalként működik.

Az LMP emellett köszönetét fejezi ki a magyar újságírók felé, akik valóban azért dolgoznak, hogy tájékoztatni lehessen a lakosságot. Hozzátette, hogy a magyar egészségügy nem a kormányzati intézkedéseknek által nem omlott eddig össze, hanem ez az egészségügyi dolgozók hősies munkájának köszönhető.