Aaron Fischer az első meleg Amerika Kapitány

Egy tinédzser, aki „az elnyomottak és az elfelejtettek mellett áll”, lesz az első LMBTQ + karakter, aki magára ölti Amerika kapitány palástját.

A Marvel Comics Amerika Kapitány 80. évfordulóját ünnepli új sorozatának, az Amerikai Egyesült Államok Kapitányának elindításával, melyben a jelenlegi Kapitány, Steve Rogers pajzsa eltűnik ezt követően áll majd össze egy korábbi Kapitánnyal. A hősök nyakukba veszik az Egyesült Államokat, hogy megtalálják az eltűnt pajzsot – írja a The Guardian.

„Aaron Fischert a queer közösség hősei inspirálták: aktivisták, vezetők és mindennapi emberek, akik tesznek egy jobb élet érdekében”

– mondta Josh Trujillo, a sorozat írója.

„Kiáll az elnyomottakért és az elfeledettekért. Remélem, hogy debütáló története majd inspirálja a hősök következő generációját.”

Jan Bazaldua művésznő azt is elmondta, hogy nagyon élvezte a Fischer megalkotását. „Transzneműként boldog vagyok, hogy bemutathatok egy nyíltan meleg embert, aki csodálja Amerika Kapitányt és harcol a gonosz ellen, hogy segítsen azoknak, akik szinte láthatatlanok a társadalom számára” – mondta Bazaldua.

(The Guardian)