Zanzibárra menekült a korlátozások elől Mende polgármestere

Fotó: Northfoto

A polgármester és családja Afrikában nyaral, amire Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán.

„Ha Mészáros Lőrinc dubajozni járhat, akkor Kaszanyi József, egy választott politikus miért ne tanulmányozhatná Zanzibáron az ottani járványvédelmet? Nem is szégyelli, hogy amíg a magyarok nagy része a lezárások miatt szenved, ő Afrika partjainál egy szigeten napozik.”

-írja posztjában a képviselő.

Hadházy emlékeztet arra, hogy az ilyen nyaralások jelenleg azért is tűnnek visszásnak, mert a miniszterelnök éppen nemrég nyilvánosan kérte az állampolgárokat, hogy ne utazzanak Dubajba, vagy egyéb trópusi, veszélyeztetett helyekre, ahonnan a koronavírus különböző mutánsait hozhatják haza, ezzel akár előre nem látható bajt okozva.

Orbán Viktor egyébként szó szerint a Tanganyika elnevezést használta, amikor a fenti kérését kifejezte, a független képviselő pedig mellékesen kitér rá, hogy ez ráadásul helytelen és korszerűtlen megnevezése Zanzibárnak.

„Tanganyika mondjuk már régen nem létezik, mert Zanzibár szigetével egyesült és így lett belőle Tanzánia, úgyhogy én azt hiszem, a miniszterelnök inkább Zanzibárra gondolhatott, amikor a híveinek az utazást megtiltotta. Mindegy, úgysem hallgat rá sem a Gázszerelő, sem a Polgármester és még ki tudja, hányan.”

-írja Hadházy.