A Biden-kormány egy hónapja próbál kapcsolatba lépni Észak-Koreával, de válasz nincs

A Biden-kormány a múlt hónapban több csatornán keresztül is kezdeményezte a kapcsolatfelvételt Észak-Koreával, de Phenjan eddig nem reagált. – mondta a CNN-nek egy vezető közigazgatási tisztviselő

„Az eszkaláció kockázatának csökkentése érdekében február közepétől több csatornán keresztül, többek között New Yorkból is megkerestük az észak-koreai kormányt.

A mai napig nem kaptunk választ Phenjantól. Ez több, mint egy éve zajlik Észak-Koreával folytatott aktív párbeszéd nélkül, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok többször is megpróbálta elkötelezni magát.”

-fogalmazott a tisztviselő.

A CNN meg nem nevezett forrása nem közölt további részleteket arról, hogy ez a helyzet mivel jár, de megjegyezte, hogy a kormány az Egyesült Államok Észak-Koreával kapcsolatos politikájának felülvizsgálatát folytatta le nemzetközi ügynökségeken keresztül.

A felülvizsgálat során a kormány konzultált az észak-koreai politikában tapasztalattal rendelkező volt kormánytisztviselőkkel, köztük a Trump-kormány néhány tisztviselőjével is. A Reuters először szombaton számolt be a tájékoztatási erőfeszítésekről.

A CNN korábban közzétett olyan műholdas képeket, amelyeken a hírszerző ügynökségek szerint egy olyan észak-koreai létesítmény látható, amelyet atomfegyverek tárolására használnak.