LMP: Kövér László és Polt Péter reagált a Kósa-ügyre

Csárdi Antal, korábban Polt Pétert kérdezte üzenetben a csengeri-örökösnő ügyében. A legfőbb ügyésztől azt kérdezte, hogy folyik-e eljárás Kósa Lajos ügyében befolyással üzérkedés, okirathamisítás, vagy hamis tanúzás miatt – közölte a szombati online sajtótájékoztatóján.

Polt Péter a kérdésre nem válaszolt, de közölte, hogy a nyomozóhatóság tanúként kihallgatta Kósa Lajost és az ügyészség vádiratot nyújtott be az illetékes bírósághoz. Polt azt is leírta válaszában, hogy minden bűncselekménynek minősíthető magatartást magában foglal a vádirat.

Csárdi kijelentette, hogy mivel nem kapott választ a kérdéseire, ezért folytatja az ügy utáni kérdezgetést, hogy kiderüljön mi van a bűncselekmények eljárásával. Az LMP országgyűlési képviselője megkérdőjelezte a vádiratot, hogy tényleg magába foglalja-e az okirat hamisítást, ami egyértelműen kiderült Kósa édesanyjának vallomásából.

Egy Kövér Lászlónak írt levélben Csárdi azt kérdezte, hogy méltónak találja-e, hogy Kósa a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt jelentőségű Honvédelmi Bizottságot vezesse. A házelnök azt válaszolta, hogy a Fidesz-KDNP képviselő csoportja jogosult elnököt javasolni az országgyűlésnek. Hozzátette: a frakcióktól nem érkezett ezt megváltoztatni szándékozó nyilatkozat.

Csárdi Antal bejelentette:

levelet ír Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének, hogy méltónak találja-e Kósa Lajost a Honvédelmi Bizottság elnöki tisztjére.

Emellett hangsúlyozta, hogy ezt a botrányt nem szabad elengendi, ugyanis ez túlmutat azon, hogy valakit csak átvertek. Itt felmerül a gyanú, hogy bűncselekmény történt.