Döntött a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a következő két hétben. A parlament hétfőn döntött a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, valamint az államfő által egy korábban alaptörvény-ellenesség miatt kifogásolt javaslatról.

Az ülés 11 órakor hétfőn, a magyar parasport napjára emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. A Ház ezután határozott az igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztéséről. Varga Judit indítványában a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítására tett javaslatot. A kabinet alapvető célja ezzel a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

a veszélyhelyzetben alkotott rendeletek hatályának meghosszabbítását elfogadták.

A képviselők 131 igen szavazattal, 56 nem szavazattal, és 0 tartózkodással fogadták el Varga Judit igazságügyi miniszter koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló előterjesztését. 

Az Országgyűlés így felhatalmazta a kormányt, hogy a járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggésben hozott kormányrendeletek hatályát 2021. május 23-ig, vagyis a kihirdetést követő 90 napig meghosszabbítsa. Az elfogadott törvényt várhatóan a nap végééig kihirdetik a Magyar Közlönyben.

A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény ezáltal 70 kormányrendeletet hosszabbított meg. Többi között megmarad az ingyenes parkolás, a maszkviselési szabályok és az este 8 utáni kijárási tilalom is.

Kövess minket a közösségi médiában!

38,000követőTetszik
900követőkövető
4,000feliratkozóFeliratkozás

Korábbi híreink

00:00:00

Online konferencia a szociális szféra helyzetéről – élőben

Az Ökopolisz Alapítvány átfogó kutatást készített a szociális szféra helyzetéről, a kutatás eredményeinek bemutatására egy online konferenciát szervez. Az Ökopolisz Alapítvány célja a kutatás...

Orosz kém volt az olasz haditengerészet egyik kapitánya

Kémkedés gyanújával letartóztatták a haditengerészet egyik kapitányát és egy orosz diplomatát.

Kásler: Mostanra a pedagógusok 75 százaléka már regisztrált az oltásra

Az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közölte a pedagógusok oltásával kapcsolatos legfrissebb fejleményeket.