Fidesz a Kósa-ügyről: Gyurcsány

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője Kósa Lajosról és csengeri örökösnőjéről beszélt a parlamentben hétfőn. „Kósa Lajos ostoba módon bedőlt ennek az átverésnek, meg kéne vizsgálni, mi a helyzet a befolyással, üzérkedéssel.” Csárdi ezzel a csengeri örökösnő-ügyre utalt, aki egy francia bank negyedét ajánlotta fel Kósának, amiről kiderült, hogy nem létezett, de az is, hogy Kósa elfogadta volna. Csárdival többi között erről az ügyről is beszélgettünk múlt héten.

„Vajon életszerű-e az, hogy Kósa Lajos elhitte, hogy őt megajándékozzák sokmilliárdos ajándékokkal? Ráadásul ennek kapcsán kiderült, hogy Kósa Lajos anyja úgy nyilatkozott a rendőrségen, hogy az egyik közokiraton nem az ő aláírása szerepel. Érdemes lenne megvizsgálni, kinek az érdeke az, hogy az aláírás oda legyen hamisítva? Elindult az eljárás? – tette fel a kérdést Csárdi a Fidesz felé. Emellett az ügyből kifolyólag megkérdőjelezte a fideszes politikus alkamasságát a vezető tisztségeiről.

A kormány részéről Völner Pál igazságügyi államtitkár kapta meg a válasz lehetőségét: „egy zöldségesnek is elhiszem, hogy mit mutat a mérleg.” Völner szerint az üzérkedés kérdése sületlenség, de ez nem meglepő, hiszen

„ön egy olyan Gyurcsány-koalíció tagja, aminek vezetője 2006-ban az őszödi beszédben elmondta, hazudnak reggel és hazudnak este.”

-jött a Gyurcsány-kártya az igazságügyi államtitkártól.

A fideszes államtitkár szerint amíg Korózs Lajos az egészségügyi bizottságot vezetheti, mint fakenews terjesztő, addig Kósa is maradhat a pozíciójában. Korózs Lajos a nyílávnos kamuvideója után is a pozíciójában maradt, Kósa ügye viszont a magánéletében történt. A vádaskodás mellett azt is kijelentette Völner, hogy Kósa Lajos az ügy elszenvedője, és nem az elkövetője, ugyanis őt csak megtévesztették. „Hogyan gondolják, hogy a kormányzatnak bármi köze van ahhoz, amiben a rendőrség nyomoz?” – közölte.

fotó: MTI/Máthé Zoltán