fbpx

Az NNK vizsgálata alapján megfelel a kínai vakcina

Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs pénteki online tájékoztatóján jelentette be, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálata alapján a kínai Sinopharm-vakcina megfelel a gyártói leírásnak. Közölte, hogy a magyarországi felhasználásának megkezdéséhez az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezésegészségügyi Intézet engedélye van már csak hátra.

Müller emlékeztetett, hogy 275 ezer embernek elegendő Sinopharm-oltóanyag érkezett Magyarországra kedden. A vakcinát és annak összes dokumentációját az NNK immunbiológiai készítmények minőségellenőrzési főosztálya vizsgálta meg, az eredményről pedig pénteken értesítették a vakcinák hazai felhasználását engedélyező gyógyszerészeti intézetet. Azt tervezik, hogy ha az OGYÉI is jóváhagyja az alkalmazását, elkezdődhet a kínai oltások beadása.

Orbán Viktor még péntek reggel a Kossuth rádióban azt mondta a Sinopharm-vakcina ügyében, hogy “mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk”, azaz még zajlik a szakemberek által a vakcina vizsgálata. Emellett azt is közölte, hogy az oltás előtt ismertetik a pácienssel, hogy milyen típusú vakcinával tudják beoltani. Ha azt a páciens nem fogadja el, akkor sem esik ki a regisztráltak köréből.

fotó:MTI/Mónus Márton

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek