fbpx

Harry herceg és Meghan Markle nem lesz többé hivatalos tagja a királyi családnak

Mint ahogy az a Buckingham-palota közleményéből a minap kiderült, Sussex hercege és hercegnéje hivatalosan is levált a királyi családról.

Erzsébet királynő megerősítette, hogy a házaspár “nem folytatja a közszolgálati élethez kapcsolódó felelősségeket és kötelességeket”. A közlemény szerint a királyi családot elszomorította a döntés, amelyet először tavaly januárban hoztak nyilvánosságra.

A házaspár hangsúlyozta azonban, hogy az általuk nyújtott közszolgálatot egyetemes kötelességüknek érzik, így továbbra is támogatják az általuk képviselt szervezeteket. A herceg és a hercegné tavaly azt nyilatkozta, hogy rangjuktól visszalépnek, és azon fognak munkálkodni innentől kezdve, hogy pénzügyileg függetlenné váljanak. Hivatalosan márciusban léptek vissza, azzal a tervvel, hogy 12 hónap után újra felülvizsgálják döntésüket.

A megerősítés azt jelenti, hogy Harry herceg és Meghan visszaadják tiszteletbeli katonai kinevezéseiket és búcsút intenek a királyi pártfogásnak.

“A királynő megerősítette, hogy a királyi családtól való hivatalos távozással nem lehet folytatni azt a felelősségekhez és kötelességekhez kötött munkát, amely a közszolgálati élettel jár. NOHA MINDANNYIAN SZOMORÚAK A DÖNTÉSÜK MIATT, A HERCEG ÉS A HERCEGNÉ TERMÉSZETESEN TOVÁBBRA IS A CSALÁD SZERETETT TAGJAI MARADNAK.”

– olvashatjuk a Buckingham-palota közleményében.

Harry és Meghan szóvivője elmondta:

“Amint azt az elmúlt évben végzett munkájuk is bizonyítja, Sussex hercege és hercegnéje továbbra is elkötelezett az Egyesült Királyság és az egész világ iránti szolgálat mellett, és a hivatalos szerepvállalástól függetlenül is folytatják az általuk támogatott szervezetek reprezentálását.”

A bejelentést pár nappal azután tették meg, hogy a most Kaliforniában élő pár elárulta a nyilvánosságnak, hogy második gyermeküket várják éppen. A monarchiától való elhatárolódásról egyébként a jövő hónapban fognak Oprah Winfrey-vel egy interjú keretein nyíltabban is beszélgetni.

Legfrissebb videók

Fekete-Győr: “A kormányváltás után Orbánékat csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni” – Videó.

A Reflektorban című műsorunk szombati adásának vendége a Momentum Mozgalom elnöke és miniszterelnök-jelöltje

Kétszer több egészségügyi hulladékot termeltünk a második hullámban, mint az előző években

Az egészségügyi hulladékról és annak helyes tárolásáról, szelektálásáról beszélgettünk a Zöld Zóna Kft ügyvezető igazgatójával. Kerekes János elmondta,...

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #8 – Függőség, Algoritmusok, Adathalászat, Manipuláció, Populizmus, Álhírek

A Tabumentes Podcast 8. adásában a közösségi média demokratikus társadalmakra gyakorolt hatásairól beszélgettünk.

Hírlevél

Kövess minket!

26,000követőTetszik
830követőkövető
9követőkövető
3,200feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek

Gyanús medermunlkálatok a Balatonnál

A tegnap délutáni ellenőrzést követően leállt a munka a helyszínen.