160 település válik idén élő adventi kalendáriummá

Néhány évvel ezelőtt, egy zárt Facebook csoportban indult el az a solymári kezdeményezés, melynek lényege, hogy december 1. napjától egészen szentestéig, azaz december 24-ig a településen minden nap legalább egy újabb ablakon jelenjen meg kivilágítva a hónap napját jelző szám, akárcsak egy adventi naptáron, ahol minden nap egy újabb ablak nyílik ki. Idén 160 magyar és magyar lakta település vesz részt a kezdeményezésben.

Az adventi kalendárium ötlete már az első évben nagy sikert aratott a Budapest melletti nagyközségben, hogy az évek előrehaladtával olyan napok is előfordultak, amikor egyszerre négy ablakot is megkereshettek a solymáriak. Merthogy a játék lényege ebben rejlik.

A szervezők december előtt olyan vállalkozó szellemiségű önkénteseket keresnek, akik vállalják, hogy egy megadott napra feldíszítik az ablakukat, melyben megjelenítik az adott naptári nap számát és onnantól december 24-ig minden nap ki is világítják azt.

Az ablakok pontos helye nincs előre megadva a keresők számára, azt az érdeklődőknek saját maguknak kell megkeresni. Mivel a települést képtelenség minden nap bejárni, a csoportban minden reggel a szervező közzétette a térképeket egy behatárolt szakasszal, ahol a számokat kellett megkeresni.

Az adventi számok pontos helyét nem lehet előre tudni, azt a megadott térképek szerint kell megkeresni. Fotó: Solymári Advent csoport, Facebook.com

Míg tavaly közel negyven településen volt látható az adventi kalendárium, idén eddig 160 településen lehet egész biztosan keresésnek indulni. De nem csak Magyarországon, hanem már több kárpátaljai és délvidéki faluban is bekapcsolódhatnak a játékba.

A térkép segítségével megkeresheti, hogy az Ön települése is részt vesz-e a élő adventi kalendárium kezdeményezésében.

Végezetül pedig egy kis válogatás a korábbi évek ablakaiból. Ha Ön is szívesen viszontlátná fotóját, amit oldalunkon és közösségi felületeinken is megjelentetünk, akkor nincs más teendője, mint elküldeni az info@jovotv.hu címre.

Idén is mindenkinek jó szórakozást kívánunk!