Orbán Viktor: a baj oka az, hogy még mindig nincs mindenki beoltva

A miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli interjújában elmondta, hogy bíznak benne, hogy nem elég ez a szigorítás, mert az csak lassítja, de nem állítja meg a vírust. Szerinte a neheze még csak most fog következni. Elmondta, hogy nem mindegy ki hogyan kapja el a vírust – oltva, vagy oltatlanul.

Elmondta, ha a védelmi intézkedések nem védenek meg a vírustól, csak az oltás. Hozzátette, hogy a második oltás után 4-6 hónappal az véderő csökken, így érdemes a harmadik oltást is felvenni.

Az oltáselleneseknek azt üzente: „a baj oka az, hogy még mindig nincs mindenki beoltva”. Szerinte akkor nem lesz ötödik hullám, ha mindenki felvenné az oltást. Csak az oltatlanok miatt húzódik tovább a vírushelyzet.

A miniszterelnök elmondta, hogy több vírus ellen is be vagyunk oltva, így például a kanyaró ellen is, ezért fontos, hogy az oltáselleneseket meggyőzzük és ilyen formában megállítsuk a vírust. Nem szabad bizalmatlannak lenni most a koronavírus idején sem – jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint van elég modern vakcina is, ahogy gyógyszerkészlet is rendelkezésre áll.

A kórházi kapacitások kapcsán hozzátette, visszaállították az a korábbi rendelkezést, miszerint felmondási tilalmat vezettek be az egészségügyi dolgozóknál.

A kiskunhalasi intézményt akkor fogják újra megnyitni, ha máshol nem lesz megfelelő kapacitás – ide akkor orvosokat is ki fognak vezényelni a megye más pontjáról.