Gianni Annoni a Mandinernek adott interjút, amiben szóba került a vendéglátás helyzete, az identitás, a világpolitika és persze a gasztronómia is.
Gianni szerint a pandémia csak a kezdet volt, a háború és a gazdasági válság azonban hosszú távú következményeket von maga után.
Abban továbbra is bízik, hogy a házhozszállításra megmarad az igény. A külföldi turistáknak pedig szerinte most kifejezetten előnyös a forint árfolyama. Pozitívnak, hogy az energetikai átállás felgyorsult és egyre többen szerelnek fel napelemeket.
Szerinte az újonnan megválasztott jobboldali olasz kormánnyal az ország jobb kezekbe került, mint az utóbbi időben bármikor. Azt viszont hibásnak tartja, hogy embereket politikai oldal szerint ítélnek meg.
Hozzátette, hogy ő vendéglátós és a háza mindenki előtt nyitva áll, ettől viszont még jobboldalinak vallja magát.
A nagypolitikára rátérve kifejtette, hogy a nyugati politikai elit már nem foglalkozik az emberek véleményével és már nem a népért vannak.
A vendéglátással kapcsolatosan elmondta, hogy továbbra is jelentősen emelkednek az árak és várhatóan lesznek olyan alapanyagok, amiket nem tudnak a termelők eladni, ők pedig beszerezni. Ehhez át kell majd nézni az étlapot és ha egy étel árszempontból átlépi a tűrési küszöböt, akkor le fogják húzni onnan.
Az éttermek bezárását nem tartja jó ötletnek, vész esetén legfeljebb azon gondolkozna el, hogy csak a legforgalmasabb négy napon legyenek nyitva a kisebb energiafogyasztásért.
A saját éttermeiben egyelőre nem tapasztalnak változást, decemberre folyamatosak a foglalások. Itt az ünnepek alatt a magyar és olasz hagyományokat is tartják, a két ország ételeit kombinálják.