Rendkívüli kormányinfót tartanak az orosz-ukrán háború miatt

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Már tegnap este összeült a Védelmi Tanács a Karmelita kolostorban, ma pedig kormányülést tartottak a Lengyelországban történt rakétatámadás miatt, amiben két ember életét veszítette.

Kedden Oroszország átfogó offenzívába kezdett Ukrajna ellen, Kijevet is lőtték. Estére 7 millió háztartás maradt áram nélkül és akadozott az internet szolgáltatás. Az oroszok eltalálták a Barátság kőolajvezeték egyik elektromos vezérlőjét is, ezért a olajszállítás teljesen leállt.

Vélhetően ezekről az eseményekről és a várható intézkedésekről fognak beszélni a ma 15 órától a rendkívüli kormányinfón.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Gulyás Gyergely Miniszterelnökséget vezető miniszteren és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőn kívül lesz-e más is a tájékoztatón.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is higgadtságra és „stratégiai nyugalomra” intette az embereket.

Tegnap este Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO főtitkárral.

A Karlelita kolostorban tartott Védelmi Tanács ülésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Bordás Gábor, Kovács József és Nagy János államtitkárok vettek részt.