Rengetegen meghaltak a káoszba fulladt szöuli Halloween-bulin – videókkal

Több mint 100 ember halt meg a hatalmas halloween-i tömegek között Dél-Korea fővárosának egyik népszerű éjszakai szórakozóhelyén. A halottak száma folyamatosan növekszik.

A szöuli Itaewon kerületből készült videókon halottas zsákok láthatók az utcákon, valamit mentősök, akik újraélesztést végeznek. A videókon több mentős is látható, akik megpróbálják kirángatni a mások alá rekedt embereket.

Becslések szerint 100 000 ünneplő volt a környéken. Ez volt az első koronavírus járvány utáni esemény, amin maszk nélkül vehettek részt.

A legfrissebb információk szerint legkevesebb 151-an meghaltak abban a katasztrófában, amikor a halloweent ünneplő hatalmas tömeg a dél-koreai főváros, Szöul éjszakai szórakozóhelyeinek egyik sikátorába szorult be szombat este – közölték a katasztrófavédelem illetékesei a Reuters-el.

„Tragédia és katasztrófa történt tegnap este Szöul szívében, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie.”

– mondta Yoon Suk-yeol dél-koreai elnök, aki nemzeti gyászt hirdetett vasárnapra.

„Sok fiatal gyűlt itt össze ma este. Sok ember jött el a buliba és a klubba, jelmezben, és sok embert láttam elkeseredetten és szomorúan, miután kaotikus jelenetek alakultak ki”

– mondta Mr. Lee a BBC-nek.

Egy másik, helyi újságíró beszámolója szerint a Yongsan kerületben minden mobiltelefonra vészhelyzeti üzenetet küldtek, amiben felszólították a polgárokat, hogy a lehető leghamarabb térjenek haza, „a Hamilton Hotel közelében Itaewonban bekövetkezett vészhelyzet miatt”.

Az áldozatok főként 20 éves tinédzserek voltak.