Pécs látnivalók – ez az a 10 dolog, amit semmiképp ne hagyj ki

A Baranya megyei székhely kétségtelenül az ország egyik legszebb városa. Ráadásul tele van élettel az év minden napján, így bármikor látogatunk ide, nem fog csalódást okozni. Most összeszedtük azt a 10 látnivalót, amit semmiképp nem érdemes kihagyni.

Alagút és a nyolc boldogság terasz

A város egyetlen alagútjáról gyönyörű a naplemente, ahogyan a kicsit felette található nyolc boldogság teraszról is. Innen a város jelentős részét végignézhetjük, majd miután beesteledett, gyakorlatilag pár lépésre innen megis érkezünk a Széchenyi térre, ahol számtalan vendéglátó hely közül lehet választani.

TV-torony

A MOL-Campus megépítése ellenére továbbra is ez Magyarország legmagasabb épülete. Összesen 18 500 tonna vasbeton felhasználásával építetté meg. Sajnos az energiaválság miatt már csak hétvégente van kivilágítva, korábban váltakozószínekben pompázott.

Tettye

Nem csak a pazar kilátás miatt érdemes ide ellátogatni, hanem mert itt található az a mandulafa is, amit 2019-ben Európa év fájának választottak meg. De van itt barlang, romok, valamint a Mecseki láthatatlanoknak emléket állító alkotás is.

A Mecsek

Pécs azért is fantasztikus hely, mert a sok látnivaló mellett rengeteg kirándulóhely is van a környéken. Az egészen rövid túráktól több tíz kilométeres túrákat is szervezhetsz.

A Pécsi Sör

A város söre 1848 óta létezik, legtöbben a Szalon sörről ismerik. Érdekesség, hogy a gyár épülete mellett a pécsiek olcsóbban vásárolhatják meg a termékeket. De nem csak azokat, amiket a boltok polcain is fellelhetünk, hanem külön elkészítik a város lakóinkat a ‘pécsi tavaszi’ sört, valamint karácsonyra a ‘három királyok’ sört.

Amit még mindenképp ajánlunk megtekintésre:

Múzeumok,
Székesegyház,
Ókeresztény sírkamra,
Török örökség,
Belváros/Király utca