Tízezres élőláncot szerveznek ismét a diákok

Az október 5-i eseményhez hasonlóan ismét élőláncot szerveznek a diákok. Hasonlóan, mint legutóbb, október 27-én is sztrájknapot tartanak a pedagógusok, amit a diákok élőlánccal támogatnak és várnak mindenkit, aki szolidaritását szeretné kifejezni.

A Diákok a tanárokért és a Grund által szervezett eseménnyel azt szeretnék elérni, hogy a kormány találjon megoldást a tanárhiányra, reformálják meg az oktatást, hogy tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyag szerepeljen a tantervben.

Ezen felül szeretnének élhetőbb körülményeket az iskolákba és hogy a későbbiekben több figyelmet fordítsanak az oktatásra.

Az élőlánc tervezett útvonala:

Nagykörút – Petőfi híd – Irinyi J. utca – Fehérvári út – Villányi út – Alkotás u. – Magyar Jakobinusok tere – Krisztina krt. – Széll Kálmán tér – Margit krt. – Margit híd,

Gulyás Gergely nemrég bejelentette, hogy a tanárok nagyjából 20%-os béremelést kapnak, ha megérkezik az uniós támogatás. Ez viszont egyelőre nem ad semmilyen garanciát a pedagógusok tényleges megbecsülésére.

Ráadásul a bejelentett béremeléssel is vélhetően csökkenni fognak a pedagógusok reálbérei a magas infláció miatt, valamint az oktatás jelenlegi állapotát sem oldja meg.

Fotó: Jövő TV