Merényletet követhettek el Vlagyimir Putyin ellen

Egy forrás szerint a támadással kapcsolatos nyomozást és az információkat titkosították, az elnök biztonsági stábjából pedig többeket letartóztattak és elbocsátottak

Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen vélhetően merényletet követtek el – tudta meg a Daily Mail az orosz General SVR Telegram csatorna posztjára hivatkozva. A General SVM által közzétett információkat hivatalosan nem erősítették meg.

A brit lap írása szerint egy út során az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél hatalmas robajra lettek figyelmesek, a hangzavart füstfelhő követte. Azt írják, hogy az elnök útját mindez nem zavarta össze, az autó folytatta az útját, Putyinnak pedig nem esett bántódása.

Putyin biztonsági szolgálatából állítólag több embert is letartóztattak, az üggyel kapcsolatos nyomozást és az abból nyert információkat titkosították.

A General SVR híreire sokan szkeptikusan tekintenek, egyesek szerint viszont ez az egyedüli, Oroszországban működő Telegram-csatorna, ami bennfentes információkkal bír Putyin és a Kreml környékéről.

A csatorna már közölt állításokat az orosz elnök állítólagos betegségeiről, illetve olyan orosz oligarchákról, akik rejtélyes módon meghaltak.

A közelmúltban több tisztviselő is élesen bírálta az orosz elnököt, voltak akik feljelentették hazaárulás miatt. Több szakértő szerint Putyin napjai meg vannak számlálva.