Augusztusban 15,6 százalék volt az infláció, a tanárok bére továbbra is csak 10%-al emelkedne januártól

Augusztusban a fogyasztói árak átlagosan 15,6 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbiakat, egy hónap alatt 1,8 százalékkal nőttek – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal. Gulyás Gergely a kormányinfón elmondta, a tanárok béremelése januárban várhatóan továbbra is 10% lesz.

Egyelőre 10 százalékos béremelést tudnak ígérni a tanároknak januártól, de Gulyás Gergely elmondása szerint dolgoznak a további emelésen is.

A kormány továbbra is az uniós forrásokban bízik, szerintük amíg nem jut az ország hozzá az uniós pénzekhez, addig nehezebb tervezett emelésről beszélni. Egyben felkérte az ellenzéki képviselőket, hogy ne dolgozzanak Magyarország ellen.

Szerdán maratoni, hat órás kormányülést tartottak Orbán Viktor által közzétett információi szerint, ezt követően kezdődött csütörtökön 10 órakor a kormányinfó, ami az előző napi döntéseket ismertette. Csökkentik az állami intézmények fogyasztását, amibe az eddigi információk szerint az iskolák sem kivételek. Jövő héttől jön a hatósági áras tűzifa is. A távhő nem emelkedik, de minden lakást felszerelnek mérőórával.

A részletekről ITT írtunk.