Somogy megyében a rezsiárak miatt kollégiumot, könyvtárat és szállodásak is bezárnak

A nagyatádi Park Hotel és Étterem vezetője arról számolt be a Népszavának, hogy a megemelkedett rezsiszámlák miatt 11 embert kell elbocsátaniuk, október 31-től pedig végleg be is zárnak. De nem csak náluk nagy a baj, a fűtési szezonban a megemelkedett rezsiárak miatt a négy szállodából mindössze egy helyen tudják csak fogadni a vendégeket a Somogy megyei kisvárosban.  Legfrissebb hírek szerint pedig egy Barcs melletti kollégium is bezárásra kényszerül.

Ormai István, Nagyatád független polgármestere úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy a fűtési szezonra bezárják Nagyatádon a múzeumot, a művészeti galériát, a klubházat, az edzőtermet és az ifjúsági klubot is. A könyvtár pedig csak heti egy nap lesz nyitva.

Ráadásul a nagyobb szállodák is bezárnak, ami azért probléma, mert a nagyatádi termálfürdő bevételeinek jelentős részét az itt megszálló vendégek adták.

A drasztikusan megnőtt gáz és villanyárak miatt bezárnak egy kollégiumot is Somogy megyében – értesül róla a Népszava. Az Dráva Völgye Technikum és Gimnázium kollégiuma Barcstól úgy hat kilométerre az erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működött.

A helyszínt anno azért választottá ,hogy a diákok folyamatosan a természetben legyenek, ne pedig csak heti egyszer a szakmai tantárgyak napján vigyék ki őket az erdőbe.

Ráadásul az ott tanuló diákok mindössze egy hete tudták meg, hogy nem térhetnek vissza a régi kollégiumba, mert azt a megnövekedett rezsiszámlák miatt bezárni kényszerülnek.

Fogalma sincs senkinek, hogyan lesznek ezután az órák, a tanárok, akikkel beszéltünk sem tudják. Ami azért komoly kérdéseket vet fel, hiszen csütörtökön kezdődik a tanítás.

– nyilatkozták a Népszavának.