Gyurcsány Ferenc jelenléte ellen, az ellenzék ébredése mellett szerveznek tüntetést vasárnapra

Budapest, 2020. augusztus 3. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke felszólal napirend elõtt az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2020. augusztus 3-án. A Fidesz és a KDNP frakció, illetve a kormány tagjai nem jelentek meg, így a napirend elõtti felszólalások után véget ért az ülés, amelyet a DK azért kezdeményezett, mert álláspontjuk szerint a miniszterelnök a júliusi EU-csúcson szembement az Országgyûlés döntésével. MTI/Kovács Tamás

Az “Ébredj ellenzék! – Gyurcsány Ferit karanténba!” – című demonstráció célja, hogy a korábbi miniszterelnök felhagyjon a politizálással, mert amíg ő jelen van, addig az ellenzék nem lesz hiteles, a kormányváltás is lehetetlen.

Vasárnap 17 órára hirdették meg a budapesti Szabadság térre, az egykori MTVA székház elé, ahová ismeretlen motoros futárok először vitték el kazettán 2006- szeptemberében az őszödi beszédet.

A szervezők azt írják, hogy elegük van Orbán gátlástalan hatalomgyakorlásából, a 200.000Ft-os tanári bérekből, a kiszámíthatatlan törvényhozásból és a forint leértékeléséből. Szerintük ahhoz, hogy Orbánt eséllyel hívják ki egy választáson, szükség van egy tisztességes és megbízható ellenzékre.

Amíg Gyurcsány Ferenc és a 2010 előtti bagázs ott van Orbán kihívói között, addig az ellenzék nem hiteles, ezért a kormányváltás lehetetlen! Ezt bizonyította 2022 is: hiába volt összefogás, hazug politikusokkal nem lehet megbízható alternatívát létrehozni!

– írják a szervezők.

Arra kérik a Momentumot, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, az LMP-t, a Párbeszédet, a Jobbikot, a Szikra Mozgalmat, és az Alternatíva pártot, hogy válaszoljanak. Gyurcsánnyal vagy Gyurcsány ellen is?

Az eseményen felszólal Szepesházi Péter, Keresztény Zoltán, Németh Eszter, Fodor Máté (Polgári Válasz) és Juhász Bence a Tabumentes Ország Egyesület elnöke.

Az esemény Facebook linkje ide kattintva érhető el.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás