Jakab Péter kizáratná a pártból a Jobbik elnökhelyettesét

Nemrég tartott tisztújítást a Jobbik, ahol Jakab Péter mellett nagy többséggel szavazták meg az elnökhelyettesi posztért egyébként egyedül ringbe szálló Potocskáné Kőrösi Anitát. Jakab Péter ma Facebookon tette közzé, hogy kizárná őt, egyelőre nem tisztázott okok miatt.

Még a korábbi napokban is felröppentek hírek, hogy a Jobbik elnökségében erős feszültségek vannak. Vélhetően ezen konfliktusok tetőzhettek a mai napon, amikor az elnökhelyettes kizárását kezdeményezi Jakab, aki még arról is írt, hogy a meglévő bizalom miatt jelölte Potocskánét a tisztújítás előtt az elnökhelyettesi posztra.

Aztán történt valami. Nem tudom mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni. Elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt. Kész, vége, nincs tovább. Vagy épp engem, mint frakcióvezetőt megkerülve utasítja a hivatalomat szerződések megkötésére mindenféle jogkör nélkül.

– írja Jakab Péter a Facebook oldalán

A Jobbik elnökeként csak egy helyes döntést hozhatok: a mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból. Az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékokat, dokumentumokat a hatóság rendelkezésére bocsátom, a sajtónak a kérdésben nem nyilatkozom – zárja gondolatait Jakab Péter a közösségi médiában közétett írásában.

Potocskáné Kőrösi Anita egyelőre nem reagált az ellene felhozott vádakra, amit megtörténik, frissítjük cikkünket.