Steve Kerr az iskolai lövöldözésről: „Túszai vagyunk 50 washingtoni politikusnak”

Steve Kerr, a Golden State Warriors NBA-csapatának edzője komoly álláspontot foglalt az USA-ban történt iskolai lövöldözéssel kapcsolatban.

Steve Kerr a sajtótájékoztatóban elmondta, hogy semmilyen kosárlabdával kapcsolatos kérdésre nem fog válaszolni, hiszen az most nem fontos.

Az iskolai lövöldözésen kívül Steve Kerr kiemelte, hogy idős fekete embereket is öltek meg egy buffalo-i szupermarketben. Ezen kívül dél-Kaliforniában templomba tartó ázsiaiakat is megöltek az elmúlt napokban. Most pedig ugye 19 gyermeket lőttek le egy általános iskolában.

Steve Kerr a sajtótájékoztatón az asztalt ütve kérdezte, hogy:

„Mikor fogunk már végre tenni valamit?!”

„Nem szabad úgy tennünk ezeket a híreket olvasva, mintha ez normális lenne”

Az edző még elmondta, hogy:

„Túszai vagyunk 50 washingtoni politikusnak”

Majd hozzátette, hogy az amerikaiak 90 százaléka, függetlenül attól, hogy kire szavaznak ellenőrzéshez kötnék a fegyverviselést.

„Kilencven százalékunk túszként van fogva tartva 50 szenátor miatt, akik nem hajlandóak még szavazásra sem bocsájtani a kérdést.” – nyilatkozta a Warriors NBA-csapatának edzője.

Szánalmasnak tartja ezt az egész hozzáállást, majd kiviharzott a sajtótájékoztatóról.

Teljesen jogos a feldúltsága az edzőnek, ugyanis a dél-texasi Robb Általános Iskolában május 25-én, helyi idő szerint 11:32-kor egy 18 éves fiú lövöldözésbe kezdett, ahol megölt 19 gyereket és két iskolai tanárt.

A BBC információ szerint a fegyveres férfi tüzet nyitott a hét és tíz év közötti gyerekeket tanító Robb Általános Iskolában Uvalde városában, mielőtt a rendőrök lelőtték volna.  A nyomozók szerint a 18 éves gyanúsítottnál egy pisztoly, egy AR-15-ös félautomata puska és nagy kapacitású tárak voltak. A tinédzser a gyanú szerint az iskolai ámokfutása előtt lelőtte a saját nagymamáját is. A helyi sajtó szerint az elkövető középiskolás lehetett a környéken.