Megszólalt Szilágyi György élettársa a Jobbikos erőszakról

A választások után robban ki a Jobbik házatáján az a botrány, amiből kiderült, hogy egy párteseményen Szilágyi György élettársát néhányan megpróbálták megerőszakolni, amit a politikusnak sikerült megakadályozni. Most megszólalt a politikus élettársa, Anita is.

Szilágyi György élettársa levelében, melyet a politikus közösségi oldalán tettek ki elmondta, hogy az ügyet a választási kampány miatt nem tette a nyilvánosság elé, mert nem akarta az összefogást rombolni.

Nyilvánvaló, hogy ha a kampányban ez a feljelentés megtörténik, ellenzéki politikusok sokasága szenvedte volna meg azt, olyan emberek értek volna el rosszabb eredményt, akik nem tehetnek erről az erőszakról. Mérlegelnem kellett, hiszen egy politikai közösség része vagyok. Az én érdekeimet képviselő eljárással emberek sokaságának több éves munkáját, eredményességét veszélyeztethetem-e?

– írja Anita a közzétett levélben.

Egyben hozzáteszi, hogy a fent említett eset ha egy baloldali politikus élettársával történik meg, akkor kiáll érte a teljes nyilvánosság, „a teljes baloldali, liberális politikai közösség, s a jogvédők hada”, viszont mivel ez az eset egy jobboldalival történt meg, ezért csak arra számíthatott, hogy a sajátjai megkövezik és őt tartják hibásnak.

Anita és György is köszönetet mondott a kormánypárti képviselő-asszonyoknak a mellette történő kiállásért.

A teljes levél itt olvasható: