Ellenzéki 6 párt: Elkötelezettek vagyunk közös munkánk folytatása mellett

Közös közleményt adott ki a hat ellenzéki pártszövetség a választási vereség után a hétfőn megtartott pártelnöki találkozó után. A közlemény szerint közösen folytatják a munkát. Márki-Zay Péter nem volt jelen az egyeztetésen.

A közlemény teljes szövege itt olvasható:

Nem tagadható el, hogy a vasárnapi választáson Magyarország jövője szempontjából lesújtó eredmény született. Április 3-án nem sikerült leváltanunk a magyar történelem legkorruptabb kormányát.
Sokan vagyunk, akik csalódottak emiatt. Hálával tartozunk mégis mindenkinek, aki tenni akart egy jobb Magyarországért. Köszönjük a választóknak a bizalmat, köszönjük az aktivistáknak a rengeteg befektetett időt és energiát, valamint a szavazatszámlálók munkáját is!
A választásokat követően kötelességünk levonni a tanulságokat is. Mivel a hat ellenzéki párt közös listával, közös jelölő szervezetként indult a választáson, ezt a munkát is közösen kell elvégeznünk.
Az ellenzéki pártok elnökei és társelnökei már a választás másnapján összeültek, hogy elkezdjék ezt a munkát, kiértékeljék az eredményeket, valamint hogy felvázolják az előttünk álló időszak főbb feladatait és hat párt további együttműködésének kereteit. Elkötelezettek vagyunk közös munkánk folytatása mellett.
Mindent meg fogunk tenni, hogy hasonló helyzet többé ne fordulhasson elő.