Befejezi politikai szerepvállalását Osváth Zsolt

Ameddig tud, szeretne az országban maradni, de párjával együtt már a külföldi életüket tervezik.

A youtuber közel egy éven át segítette az ellenzék munkáját, több politikust is meghívott a műsorába. Két héttel ezelőtt Márki-Zay Péter is tett nála egy utolsó látogatást, írja a 24.hu.

Osváth egy minap megjelent videóban türelmet kért a követőitől és arról beszélt, megsemmisült a történtek hatására.

„Azért semmisültem meg, mert én ebben a dologban hittem. Igyekeztem a legjobb tudásom szerint segíteni ezt, éppen ezért egy személyes kudarcként is megélem. Szívből csináltam, meggyőződésből. Nem tudtak volna annyit fizetni, hogy olyat csináljak, amivel nem értek egyet” – mondta.

Hozzátette, elhitte, hogy győzhet az ellenzék, de végül kiütéses Fidesz-győzelem született, emiatt mérhetetlenül csalódott. Bevallása szerint Magyarországon érzi magát otthon, de párjával elkezdték tervezni a külföldi jövőjüket is.

„Undorral és rosszulléttel tervezzük a külhoni létünket. Viszont muszáj lennie egy B-tervnek. Nem azt mondom, hogy holnap csomagolunk és elmegyünk, hanem azt mondom, amit eddig is: ha itt nem lehet olyan életem, amit én egyszer elterveztem magamnak a szerelmemmel, a gyerekemmel, a családommal, akkor ezt az álmunkat külföldön váltjuk valóra. Most életbe lépett a B-terv, hogy elkezdjünk kifele kacsintgatni” – magyarázta a youtuber.

Osváth hangsúlyozta, a politikai szerepvállalástól visszalép, így el is távolította azokat az anyagokat, melyekben politikai véleményt fogalmazott meg, azonban hangsúlyozta emberi jogi témákban továbbra is hallatni fogja a hangját. Véleménye szerint sok évbe fog telni mire lesz egy olyan új ellenzék, aminek bizalmat szavaz majd az ország.