Megszűnik Hodász András atya YouTube-csatornája

Végleg befejezi a videók gyártását az angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa.

Egy videóban jelentette be Hodász András a Papifrankó végleges megszűnésést. Az atya hangsúlyozta, csapatával együtt önálló döntést hoztak.

Elmondása szerint nem volt felkészülve arra, hogy az utóbbi időben rengeteg támadást kapott, és a cyberbullying, azaz az online lincselés képes sebeket okozni. Ezt nem bírta. Az elmúlt hetekben többször is nyilatkozott arról, hogy depresszióval, kiégéssel küzd, ezért elmondása szerint gyökeres változásra volt szükség az életében.

Hodász atya továbbra is hiszi, hogy az egyháznak jelen kell lenni az interneten, sőt, evangelizálni kell az internetet, így továbbra is adott a feladat, hogy az egyház is szerepet vállaljon az internet stílusának és kultúrájának formálásban. Véleménye szerint az elmúlt években Magyarországon nagyon rossz irányt vett a közbeszéd, kizárólag fekete és fehér létezik, a szekértábor-logika eredménye lett az uralkodó alapelv, miszerint „aki nincs velünk, ellenünk van”.

A csapatával együtt Hodász András atya tavaly már tartott egy hosszabb szünetet a YouTube-csatornáján, majd január közepén újból elindultak. A mostani videóban azonban hangsúlyozta, ez a jelenlegi már végleges döntés, nem terveznek újfent elindulni majd. A régebbi tartalmakat nem tervezik törölni, ezek továbbra is megtekinthetőek lesznek az összes platformon, ahol jelen volt a csatorna.

Hodász atya megköszönte a sok támogatást, bíztató szavakat. „A Bölcsesség könyve úgy fogalmaz, hogy az ostor csak a bőrt tépi fel, de a bántó szó az a csontot töri össze, és ezt a saját bőrömön tudtam megtapasztalni, ezt az igazságot” – mondta.