Kövér László: Egyetértünk a pedagógusok követeléseivel

Tehát ebben az értelemben természetesen egyetértünk a pedagógusok követeléseivel. Épp itt az ideje, és reméljük, hogy lesz módunk és érkezésünk is foglalkozni újra az ő fizetésükkel, jövedelmükkel– mondta az Országgyűlés elnöke.

A Telex tudósításából az is kiderül, hogy Kövér László szerint a „az orvosbér és szakmunkásbér arányai tekintetében már jól állnak”, mitöbb, az arányok szerinte nagyon közel állnak a két világháború közti arányokhoz, de legalábbis közelítenek hozzá. A házelnök szerint a béremeléseknek köszönhető, hogy sikerült kivezetni a hálapénz intézményét.

Szerdán az egész országban sztrájkoltak a tanárok az alacsony bérek és magas munkaterhek miatt, a diákok ezzel párhuzamosan szolidaritási akciókat szerveztek.

A sztrájkot követően Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte, hogy jogosak a pedagógusok követelései, melynek megoldása a következő ciklus feladata lesz, ellenben azoknak a tanároknak mondott köszönetet, akik nem sztrájkoltak. Orbán Viktor 2023-ra ígért komolyabb bérrendezést.