Szülészeti klinikát bombáztak le az oroszok Mariupolban

A dél-ukrajnai Mariupol város önkormányzata videót tett közzé a szétbombázott szülészeti klinikáról, és azzal vádolta az orosz erőket, hogy a levegőből több rakétát is lőttek rá.

„A pusztítás óriási. Az egészségügyi intézmény épülete, ahol nemrég még gyerekeket kezeltek, teljesen elpusztult. Az áldozatokról szóló információk tisztázása folyamatban van” – közölte Mariupol önkormányzata.

„Egy szülészeti klinika a város központjában, egy gyermekosztály és egy belgyógyászati osztály… Mindezek megsemmisültek a Mariupol elleni orosz légicsapás során. Éppen most” – mondta Pavlo Kijrilenko, a donyecki területi közigazgatás vezetője.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elítélte a mariupoli kórház elleni légicsapást.

„Az orosz csapatok közvetlen támadása a szülészeti klinikára. Emberek, gyerekek vannak a romok alatt. Szörnyűség! Meddig lesz még cinkos a világ, hogy figyelmen kívül hagyja a terrort?” – írta Zelenszkij a Telegram-fiókján.

Az ukrán elnök NATO-val szemben is hangot adott a dühének, amiért az nem hajlandó repüléstilalmi zónát kijelölni Ukrajna felett.

„Azonnal zárják le az légteret! Állítsák le a gyilkosságokat! Ehhez kizárólag Önöknek van hatalmuk, de úgy tűnik, elveszítik az emberségüket” – mondta Zelenszkij.

Videók a pusztításról:

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij Twitter